Ruska ambasada otvorila konkurs za besplatno visoko obrazovanje u toj zemlji

Ruska Ambasada u BiH pozvala je zainteresovane državljane Srbije, BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske, sa stalnim boravkom na teritoriji ovih zemalja, da se jave na konkurs za dobijanje besplatnog visokog obrazovanja u Rusiji, koji je otvoren od 1. septembra.
Detaljniji podaci o konkursu za studiranje u okviru kvota Vlade Ruske Federacije za akademsku 2023/2024. godinu objavljeni su na zvaničnom sajtu Ruskog doma u Beogradu: https://ruskidom.rs/kvota/.

Kandidati se obavezno moraju registrovati na sajtu: https://education-in-russia.com, koji počinje sa radom od 1. oktobra, a krajnji rok za prijavljivanje je 1. novembar.

Za učešće u konkursu potreban je skeniran pasoš koji mora da važi najmanje do marta 2024. godine, kopija dokumenta o stečenom obrazovanju sa ocjenama ili izvod sa ocjenama ako kandidat i dalje pohađa obrazovnu ustanovu i medicinska dokumentacija /https://ruskidom.rs/kvota/med-spravki/.

Za upis osnovnih studija (bachelor's program) informacije se mogu pronaći na sajtu https://ruskidom.rs/kvota/bakalavriat/, a za master studije /master's program/: https://ruskidom.rs/kvota/magistratura/
Ako kandiat planira da upiše doktorske studije (postgraduate program) sve informacije može pronaći na sajtu: https://ruskidom.rs/kvota/aspirantura/, a za umjetničke smjerove https://ruskidom.rs/kvota/iskusstvo-i-kultura/.

O univerzitetima, smjerovima i strukama zainteresovani mogu da se informišu na sajtu Ministarstva obrazovanja Rusije https://russia-edu.minobrnauki.gov.ru/.

Informacije se mogu dobiti i pozivom na telefon +381 11 2642 178 ili elektronskom poštom na adresu: [email protected]@srb.rs.gov.ru.

Organizuju se i onlajn konsultacije na kojima se mogu postaviti sva pitanja, a raspored konsultacija /datum i link za uključivanje/ biće objavljeni na https://ruskidom.rs/kvota/konsultacii/.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: