Rukometni savez RS proslavio 30. godina rada i postojanja

Rukometni savez Republike Srpske je Svečanom akademijom proslavio 30. godina rada i postojanja a tom prilikom su uručena brojna priznanja igračima ,. sportskim radnicima, sponzorima i prijateljima.
Rukometni savez Republike Srpske je prvi krenuo sa ligaškim i kup takmičenjima, a na osnivačkoj Skupštini 26. septembra 1992. godine za prvog predsjednika je izabran Dušan Popović.

-Drago mi je kad vidim napredak u našem sportu. Sjećam se teških početaka u vrijem rata, okupljanja timova i mi smo prvi krenuli sa kup i ligaškim takmičenjima. Imali smo i međunarodne nastupe naših selekcija, bilo je uspona i padova ali ovo je sport koji je pronosio slavu širom Evrope i svijeta. Ja se nadam da ćemo uskoro stvoriti nove generacije koje će opet ostvariti uspjehe i pokazati da rukomet ima budućnost – istakao je Popović.
Aktuelni predsjednik Marinko Umičević je dobio novo povjerenje sportskim radnika. Renovirana je Kuća rukometa, finansijski olakšan rad klubova, dok je savez dignut na viši nivo. Takođe donijeti su pravilnici i popravljen rad samog saveza.

-Srećan sam i zadovoljan jer smo pokazali da se rukomet vraća na velika vrata. Nastojali smo da pomognemo klubovima, da ih sačuvamo u ovim teškim vremenoma Bez novca se ne može. Obnovili smo danas brojna poznanstva, hvala svima koji su došli. Zahvaljujem se predstavnicima grada, Republike Srpske i srpskom članu Predsjednišva gospodinu Dodiku na podršci ovih godina. Na početku ove godine dobili smo od gospodina Dodika 200 000 maraka koji su nam puno pomogli . Siguran sam da nam dolaze bolji dani. Vrhunac u ovoj godini jubileja biće Svesrpski kup u obje konkurencije koji će da se održi u Trebinju – dodao je Umičević.
Specijalni gost na Akademiji bio je proslavljeni rukometaš i nekada najbolji igrač svijeta Nenad Peruničić koji je zanimljivo igrao za reprezentaciju Republike Srpske u prvom njenom nastupu zajedno sa bratom Predragom

-Predivan je osjećaj biti među prijateljima i braćom. Za mene je ovo posebno emotivan trenutak. U karijeri sportista osvojio brojna priznanja svojim radom i talentom, zahvaljujući svojim saigračima i trenerima ali kad dobijete ovakvo priznanje onda znači da ste uspjeli ne samo kao sportista, već i kao čovjek. To znači da vas ljudi cijene i poštuju. Uvijek ću se sjećati te 1994. godine, dolaska u Banjaluku na meč. Kada nas je Dušan Popović pozvao da igramo za Srpsku nismo se dvoumili nijednog momenta. Ako smo u tim teškim vremenima pomogli da narod bar na trenutak zaboravi na rat i misli na nešto lijepo onda smo presrećni- rekao je Peruničić.

On je savezu Republike Srpske poželio sve najbolje i u budućnosti.
-Banjalučki Borac je naš najveći prijatelj i sportski rival. Često smo sa njim vodili bitke u bivšoj državi a sad se često srećemo na prijateljskim i humanitarnim mečevima. Tu sam da vidim brojne prijatelje a sigurno je da će Srbija i moj klub Crvena zvezda uvijek biti tu za braću. Ovo je prostor koji živi rukomet, stvara talente i nadam se da ćete i u budućnosti stvarati sjajne igrače, koji će uvijek imati svoje mjesto u reprezentaciji Srbije.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: