Romanijska ulica zatrpana smećem, mještani ogorčeni

Romanijska ulica u banjalučkom naselju Paprikovac se pretvorila u deponiju, zbog čega pozivamo Gradsku upravu Banjaluka da što prije riješi ovaj problem.
Rekao je ovo sekretar Gradskog odbora DEMOS Banjaluka Predrag Vulin.

Kako je Srpskainfo već objavila, mještani ove ulice požalili su se na malo kontejnera na veliki broj zgrada, razbacano smeće i parkirane automobile na trotoarima.

Vulin ističe da živi u ovoj ulici i da je situacija posljednjih mjeseci postala nepodnošljiva, te da mu se komšije često žale na problem sa smećem. Prema njegovim riječima, Romanijska ulica se nalazio iznad naselja Mjesec, a baš u ovoj ulici su smještene nove prostorije Mjesne zajednice Paprikovac, te se nalaze upravo preko puta kontejnera koji su stalno zatrpani smećem.


Poslednjih dana smo suočeni sa zabrinjavajućom situacijom, što se moglo vidjeti i na fotografijama koje su nedavno objavljene na brojnim portalima. Naše naselja se pretvorilo u deponiju smeća, što je neprihvatljivo, posebno s obzirom na to da se radi o dijelu grada koji se nalazi nedaleko od samog centra Banjaluke – pojašnjava Vulin. Osim smeća, kaže, u ovom naselju može se primjetiti i veliki broj pasa lutalica, mačaka i drugih životinja koje raznose smeće po cijeloj ulici.
Ova ulica je bogata sa puno djece, pa se bojimo da se ne počnu neke zaraze širiti zbog velike količine smeća koje je rasuto po ulici i trotoarima. Više puta smo pozivali nadležne da reaguju, ali su nas uvijek ignorisali. Ništa nisu poduzimali ni po pitanju lutalica, kao ni po pitanju smeća – kaže Vulin.

Nedavno je useljena velika zgrada od skoro 70 stanova, a opet nije povećan broj kontejnera u naselju.

-Pod hitno nam je potreban veći broj kontejnera i pozivamo Gradsku upravu da taj problem što prije riješe. Osim toga, treba skrenuti pažnju i radnicima čistoće, da pokupe otpad koje se nalazi oko kontejnera – ističe Vulin i dodaje da je problem i nedostatak parkinga, pa su brojna vozila parkirana na trotoarima.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: