Banjaluka će krajem aprila biti domaćin takmičenju u zaprežnom sportu. U vožnji preciznosti, dvoprega i četveroprega, takmičari će se boriti za Pehar Grada Banjaluke .

Ljubitelji konja i konjičkog sporta uživati mogu 29. aprila s početkom u 14 časova na fudbalskom terenu u naselju Lazarevo.

Zaprežni sport je jedna od 7 disciplina Svjetske konjičke federacije, a ovo takmičenje se odvija po pravilima i propozicijama koje ona propisuje. Takmičenje se odvija u disciplinama, vožnja preciznosti (vožnja između čunjeva), u starosnim kategorijama seniori i juniori&djeca, a voze se kategorije dvopreg i četveropreg. Učesnici su vozači iz Srbije i BiH i trenutno je prijavljeno 15 ekipa.

Organizator ovog svojevrsnog spektakla je Konjički klub “Paddock” Banjaluka.

“Očekujemo da ce broj biti i veći, jer je rok za prijavu takmičara 20. april. Cilj nam je da ovim što više popularizujemo i omasovima zaprežni sport, kao jednu od disciplina konjičkog sporta, veoma popularnu i afirmisanu, kako ne samo u regionu koji ima bogatu tradicuju, već i svijetu. Želja nam je da ovo takmičenje postane tradiocionalno, te da s vremenom okuplja što veci broj ucesnika iz regiona, te da postane takmičenje koje će Banjaluku u konjičkom svijetu visoko pozicionirati. Imamo sve preduslove tako da ne vidimo problem u tome da tako i ne bude, rekla je Katarina Jovanović predsjednica KK “Paddock”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI