Rezultati/ICF Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama

Najbolje rezultate tokom trodnevnog takmičenja na ICF Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama ostvarila je reprezentacija Francuske koja se kući vraća sa sedam zlatnih medalja.

Svečana ceremonija dodjele medalja i zatvaranja takmičenja održana je u motelu „Orthodox“.

Posljednjeg takmičarskog dana na ICF Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama vozila se spust trka od Novoselije do tvrđave Kastel. U muškoj konkurenciji, vozile su discipline K1, C1 i C2, a kod dama K1 i C1.
U disciplini K1 , u muškoj konkurenciji, zlatnu medalju osvojo je Pol Žan (Francuska), srebra se domogao Maksens Baru, dok je bronzu osvojio Adam Satke (Češka republika).

U disciplini C1 najbrži je bio Kvetin Dazer (Francuska), drugoplasirani je završio Vladimir Slanina (Češka republika), dok je treću poziciju osvojio Nikola Sater (Francuska).

U disciplini C2 zlatnu medalju osvojili su Stefan Santamaria i Kventin Dazer (Francuska), srebro je završilo kod Petra Smakala i Františeka Salaja (Češka republika), a brozane medalje kod Mareka Rigela i Petra Veselija (Češka republika).
Kod dama, u disciplini K1, najbrža u spust trci bila je Sofija Šmit (Njemačka), do drugog mjesta stigla je Liza Vine (Francuska), a treću poziciju osvojila Cecilija Panato (Italija).
U disciplini C1, Cecilija Panato (Italija) osvojila je zlatnu medalju, Laura Fonten (Francuska) stigla je do srebra, a Marie Nemcova (Češka republika) do bronzane medalje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: