Rezime 2020. godine u Gradskom pozorištu Jazavac

Obavještavamo vas da je Gradsko pozorište Jazavac u toku ove godine izvelo tri premijerne predstave i to predstavu SKUPŠTINA u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave STISLKE VJEŽBE u režiji Ljubiša Savanovića i GOSPODAR MUVA u režiji Belinda Božičković na Sceni Studio Jazavac. Pored toga, održali smo i Sedmicu Studija Jazavac u sklopu koje smo prikazali šest javnih prezentacija polaznika Studija Jazavac. Gradski hor Jazavac izveo je koncert za 8. mart i imao još sedam nastupa.

Ove godine održali smo i Međunarodni festival glumca ZAPLET 12 u sklopu kojeg je izvedeno devet predstava. Prateći program festivala činila je izložba slika Dragane Grašar i Dragane Nikolić, gostovanje glumca Gorana Bogdana kao i koncerti banjalučkih muzičara.

Tokom ljetnih mjeseci napravili smo i ljetnu scenu na kojoj je ove godine izvedeno 50 predstava, koncerata i projekcija pod nazivom “Ljetne večeri u Jazavcu”.

U toku čitave godine izveli smo 120 svojih predstava, ugostili 11 drugih pozorišta i gostovali dva puta.

Zahvaljujemo se svima koji su bili sa nama u 2020. godini, prije svih našoj publici i kolegama koji su učestvovali u radu na našim predstavama pored svih nedaća koje su nas snašle ove godine. Posebnu zavalnost dugujemo onima koji su finansijski pomogli naš rad i omogućili da Jazavac i ove godine radi.

U trenutku dok vam pišemo ovaj dopis desio se zemljotres. To je još jedno podsjećanje na to koliko smo svi zajedno mali i nemoćni i da je jedino što možemo napraviti to da probamo biti bolji sebi i svima oko sebe.

Želimo vam srećnu 2021. godinu!

Vaš Jazavac!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: