Bageri i kamioni iznose šut i smeće u pravom revolucionarnom projektu u Banjaluci. Ni najveći sportski pesimisti nisu se nadali da će u gradu na Vrbasu, da dočekaju tako nešto. Tržni centar se rekonstruiše u sportsku dvoranu. Ovaj projekat simbolično, možda i najavljuje neke nove trendove u upravljanju Banjalukom.

Prvi otvoreni tržni centar , „Šoping centar“, rekonstruiše se u sportsku dvoranu. Po nalogu Gradske uprave, preduzeće “Građenje Đurić” je počelo sa pripremom objekta bivšeg Šoping centra za buduću sanaciju. U toku je rušenje međuspratne stropne konstrukcije, spuštenog stropa, čelične konstrukcije i postojeće podne podloge.

Inicijativu za preuređenje centra u sportsku dvoranu podnela je Javna ustanova sportski centar “Borik”, i to pre nekoliko godina. Kapacitet centra je, tvrde, neupitan, i služiće kao multifunkcionalna dvorana.

Nova sportska dvorana, to jest stari “Šoping centar”, nalazi se na atraktivnoj lokaciji, na uglu Jevrejske i Ulice Gorana Radulovića Bimbe. Kada je građena krajem osamdesetih godina, najavljeno je da će biti sportska dvorana, ali to se nikada nije dogodilo. Umjesto sportskih radnika u nju su uselili privatnici i tada nesuđena sportska dvorana, postal je prvi tržni centar u Banjaluci.

Novi gradonačelnik najavio je još jedan sličan graševinski poduhvat, izgradnju sportske sale kod Gimnazije. Igor Radojičić je na nedavno održanom predavanju iz IT marketinga, Konverziji 2017. , najavio da bi u slučaju realizacije ovog projekta, postojeća fiskulturna sala u Gimnaziji, bila rekonstruisana u učionice. To bi, najavio je prvi čovjek Banjaluke, bio dobar preduslov za otvaranje još jednog smjera u Gimnaziji, računarskog.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: