“Revolt” predstavio novu pjesmu

Banjalučka grupa “Revolt” okončala je intenzivan period kreativnog stvaranja i sviranja, koji je kao rezultat donio novu pjesmu “Građanin X”, ali i najavu mini-albuma i koncertnih promocija.

Premda su koncertne aktivnosti izostale zbog okolnosti u vezi sa pandemijom virusa korana, bend je odlučan da svoje dostignuće ovog perioda pretoči u novi mini-album, odnosno EP, nazvan “Kontrakcije”.

“‘Kontrakcije’ će se činiti pet originalnih pjesama, snimljenih u različitim vremenskim intervalima, koje pružaju uvid u kreativni put ‘Revolta’ tokom ovog izazovnog perioda. Pored već objavljenih numera ‘Snovi’, ‘Zemlja’, ‘Antagonist’ i ‘Bijes je dar’, najnovija pjesma ‘Građanin X’ doprinijela je kompletiranju ovog izdanja”, navode iz benda.

Dalje navode da iako su se suočili sa izazovima poput globalne pandemije virusa korona i personalnim promjenama unutar benda, “Revolt” nije stao sa stvaranjem muzike, te da Bbend planira da do kraja 2023. godine promoviše “Kontrakcije” serijom koncertnih nastupa, počevši od Banjaluke.

“‘Revolt’ je doživio i nove personalne promjene, pa je sada sa nama Denis Selimović, kao bubnjar benda. Ostatak benda ostaje nepromijenjen, a ‘Revolt’ već intenzivno radi na novim pjesmama za svoj predstojeći album”, kažu iz benda koji danas pored Selimovića čine čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara).

“Revolt” je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI