Rekonstruisana Ulica cara Lazara

U okviru velike obnove gradskih saobraćajnica, novi asfalt dobila je i saobraćajnica u Ulici cara Lazara u naselju Obilićevo.

Radovi su uspješno okončani tokom proteklog vikenda, kada je iscrtana i horizontalna signalizacija.

Novina je i da su na ovoj saobraćajnici obilježene biciklističke trake u okviru kolovozne trake, čime je ova frekventna saobraćajnica dobila jedno sasvim novo ruho.

Kružni tok koji je postavljen na postojećoj semaforizovanoj raskrsnici između Ulice cara Lazara i Bulevara vojvode Stepe Stepanovića je u eksperimentalnnoj fazi, nakon čega će se pristupiti konačnom rješenju.

Grad Banja Luka sprovodi do sada najopsežniju i najveću akciju modernizacije glavnih saobraćajnica u širem centru grada, a kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković već je urađeno oko četiri kilometra ovih saobraćajnica.

-Ovo godine imamo najveća ulaganja u infrastrukturu. Takođe, nakon dugo godina čekanja radimo ključne saobraćajnice na širem gradskom području – kazao je on i dodao da se nastavljaju ovi radovi na modernizaciji saobraćajnica.

Podsjećamo, osim saobraćajnice u Cara Lazara, u toku je obnova glavne centralne saobraćajnice na potezu od „Palasa“ do Banskog dvora, a da je Banja Luka veliko gradilište pokazuju i brojni drugi radovi širom grada.

Nedavno je okončana i modernizacija glavne saobraćjnice kroz Srpske Toplice u dužini od oko dva kilometra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI