Razvoj novih sadržaja na tvrđavi Kastel

Na konferenciji gradova partnera, banjalučki Kastel predstavljen je kao jedna od tvrđava na kojoj će biti realizovane aktivnosti, u okviru međunarodnog projekta „Unapređenje zajedničke turističke ponude na tvrđavama – FORTITUDE“.
Projekat FORTITUDE, koji je podržan kroz program Intereg IPA Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora, ima za cilj razviti nove sadržaje na istorijskim tvrđavama i na taj način obogatiti njihovu kulturno-turističku ponudu.

Grad Banja Luka je partner u konzorcijumu na ovom projektu, čiji je nosilac JU Tvrđave kulture Šibenik u saradnji sa lokalnim upravama Herceg Novog, Bara i Karlovca, a konferencija je održana juče u Šibeniku na tvrđavi Sv. Mihovila.
Posebna aktivnost projekta je organizacija manifestacije pod radnim nazivom „Noć tvrđava“, koja ima za cilj umrežiti tvrđave na prekograničnom području i na taj način promovisati i posjetiocima približiti značaj tog vriijednog kulturnog nasljeđa za razvoj kulturnog turizma u programskom području.

– Ukupan budžet projekta je 1.618.438,72 evra, a projekat se finansira iz sredstava ERDF i IPA II sredstava. Budžet dodijeljen Gradu Banjoj Luci iznosi 230.055 evra, od čega Grad ima obavezu sufinansiranja u iznosu od 15 odsto- precizirano je iz Gradske uprave.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI