Rasvjetljene krаđe

Dvojica Banjalučana uhapšena su zbog sumnje da su počinili dvije teške krađe.
Kako Srpskainfo saznaje uhapšeni su Dimitrije K. i Milan V. oba iz Banjaluke.

– Oni se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili 9. decembra prošle godine na području Grada Banjaluka, kojom prilikom su izvršili provalu u ugostiteljski objekat i u noći između 27. i 28. avgusta na području opštine Čelinac, kojom prilikom su opljačkali u porodičnu kuću. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 12.000 KM – pojasnili su u policiji.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

U policijskoj akciji “Balkon” u Banjaluci je uhapšen Gabrijel M. Zbog sumnje da je počinio čak 13 krađa.
Portparol PU Banjaluka Milana Stojanović rekla je da se G.M. sumnjiči da je navedena krivična djela počinilo na području Grada Banjaluka u vremenskom periodu od 14. januara prošle godine do 7. Novembra ove godine, na način da se uz pomoć merdevina i upotrebe fizičke snage penjao na balkone stanova, gdje je upotrebom podesnog alata otvarao prozore i vrata, ulazio u unutrašnjost stanova, a potom pronalazio i krao novac, zlatni nakit, ručne satove, dukate i druge vrijedne predemte.

– Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 27.000 KM. Izvršen je pretres putničkog vozila i stana koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela, a koji će biti vraćeni oštećenim – pojasnila je Stojanovićeva.
Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta l G.M. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Izvor: Mup RS, Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI