Raskrsnica u Dragočaju dobija semafore

Rekonstrukcija prometne raskrsnice na magistralnom putu M-4 Banjaluka – Prijedor u Dragočaju, na kojoj se godinama dešavaju saobraćajni udesi u kojima je bilo i poginulih, počeće čim bude završena tenderska procedura, potvrdili su za “Nezavisne” iz “Puteva RS”.

“Ovdje će biti urađena semaforizovana raskrsnica sa posebnim trakama za lijevo skretanje i izmještanje autobuskih stajališta”, rekli su iz “Puteva RS”.

S obzirom na to da ova raskrsnica nije bezbjedna, što pokazuju i podaci da su u prethodnih 10 godina stradale dvije osobe, mještani Dragočaja strahovali su i godinama unazad upućivali mnogobrojne apele i organizovali proteste kako bi se povećao nivo bezbjednosti na ovoj raskrsnici.

Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj, kaže za “Nezavisne” da je dobio odgovor od “Puteva RS” da je sve spremno za početak radova.

“Grad je pripremio svu potrebnu dokumentaciju, tender je raspisan, a izvođač radova je izabran. Prije nekoliko dana sam dobio odgovor od ‘Puteva RS’ da je sve spremno, te da se samo čekaju povoljniji vremenski uslovi kako bi se počelo raditi”, kaže Tadić.

Iz “Puteva RS” su “Nezavisnim” potvrdili da je raspisana tenderska procedura.

“Nakon što bude završena tenderska procedura počeće izgradnja raskrsnice u Dragočaju”, kazali su iz “Puteva RS”.

Tadić kaže da se godinama čekalo na rekonstrukciju raskrsnice u ovom naselju, koja se nalazi na magistralnom putu, a preko koje svakodnevno prelaze građani i veliki broj djece.

“Ovo je dugogodišnji problem, a prije desetak godina je bio i prvi smrtni slučaj, kada je stradala jedna djevojčica. Poslije toga je bilo još 10 saobraćajnih nezgoda, sa još jednim smrtnim ishodom, te većom i manjom materijalnom štetom”, naglašava Tadić.

Dodaje da su se dugo borili kako bi ova raskrsnica konačno bila rekonstruisana i da svaki dan iščekuju kada će početi radovi.

Marko P. iz Dragočaja kaže da su nakon toliko godina dočekali da ova raskrsnica bude rekonstruisana.

“Uređenjem ove raskrsnice biće obezbijeđena veća sigurnost mještana, a posebno djece koja su i bila najugroženija. Nestrpljivi smo i čekamo da se konačno počne s radom”, kaže Marko P.

Podsjećamo, riječ je o zajedničkom projektu grada i preduzeća “Putevi RS”, koje je kao investitor raspisalo tender, a grad je obezbijedio tehničku dokumentaciju.

U junu 2019. godine grad je “Putevima RS” dostavio idejno rješenje rekonstrukcije raskrsnice u naselju Ramići, gdje se ukrštaju magistralni put Banjaluka – Prijedor i lokalni Zalužani – Dragočaj.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI