Ranko Škrbić kandidat za ” Ključ grada”

Nekrunisani kralj zdravstva Republike Srpske, nekadašnji ministar zdravlja i sadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci, Ranko Škrbić predložen je za nagradu “Ključ grada” sa poveljom počasnog građanina grada.

Ključ grada nagrada je koja se dodjeljuje svake godine na dan grada 22 aprila licima koja su na bilo koji način promovisala ili zadužila Banjaluku. Škrbića je za ovu nagradu kandidovao prijedlog-inicijativa rektora Univerziteta u Banjaluci a za doprinos razvoju i međunarodnoj afirmaciji Medicinskog fakulteta i Univerziteta.

Konkurencija Škrbiću biće upokojeni Kralj Petar 1. Karađorđević Oslobodilac u povodu stogodišnjice oslobođenja Banjaluke u Prvom Svjetskom ratu na inicijativu udruženja “Baštionik”.

Ostali kandidati ua “Ključ grada” su Abas Arslanagić, proslavljeni rukometaš, za djela i rad od opšteg značaja za Banjaluku na inicijativu Marinka Umićevića odbornika, ORK Borac i RK Borac, Denis Bojić režiser na inicijativu Saveza za rijetke bolesti RS, Tamara Kovačević Preradović, Vladimir Nikolić generalni konzul Srbije, Bojan Risović direktor Tropik d.o.o. i Kolja Mićević na inicijativu Udruženja književnika Republike Srpske.

Prošle godine je “Ključ grada” dobila Željka Cvijanović nakon velikog političkog pritiska. Željka Cvijanović je u trenutku kandidature za ovu nagradu bila predsjednik Vlade ali i jedan od kandidata SNSD-a za kandidata za Predsjednika Republike na izborima koji su održani nekoliko mjeseci nakon toga.

Izvor: Gerila

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: