“Rakani” od sutra u Kamenoj kući na Kastelu

Izložba Likovne kolonije “Rakani”, koja se tradicionalno održava u istoimenom selu kod Novog Grada, sutra će biti otvorena u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel, s početkom u 20 časova.

Kolonija „ Rakani“ koja datira još od 1985. godine jedna je od najznačajnijih likovnih kolonija koje se organizuju u Republici Srpskoj. Ona je u protekle tri decenije ugostila preko 200 likovnih umjetnika i čija umjetnička zbirka broji oko 500 radova.

U kolekciji su zastupljeni radovi autora poput Momčila Antonovića, Branka Miljuša, Vladete Živkovića, Vese Sovilja, Ratka Lalića, Božidara Damjanovskog, Ljubomira Perčinlića, Zvonimira Nikolića, Olge Đorđević, Milana Marina, Radomira Kneževića, Mersada Berbera, Stojanke Đorđić-Nikolić, Vesne Knežević, Novaka Demonjića pa sve do Radenka Milaka, Mladena Miljanovića, Borjane Mrđe, Radoslava Tadića, Nikole Zaklana i plejade mlađih autora koji se danas dokazuju na likovnoj sceni.
Izložba je već 37 puta postavljana na teritoriji RS, BiH i Slovenije, i do sada je nekoliko hiljada posjetilaca pogledalo ovu zbirku.

Osnivači ove likovne kolonije su Boško Karanović i akademik Stojan Ćelić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: