Radovi Renata Rakića predstavljeni publici u Beču

Publika u Beču, uživala je u radovima akademskog slikara Renata Rakića na temu „kratkog životnog vijeka“.

Njegova djela izložena su u „Austria Underground Gallery“ .

Koncept izložbe je prikaz čovjeka kao antropološko-ekscentričnog jer se čovjek kao osoba može razumjeti i izvan granica puke prisutnosti svog Ega, ali je prisutan i kritički psihološki osvrt na cjelovitost bića, od emotivne strukture do stanja svijesti. Odbačena je religijska i bilo koja druga odrednica, rasna i polna. Na crtežu je čovjek, onakav kakav jeste, dobar i loš, na kraju uplašen od smrti s vjerom u dalje. Crteži su upozorenje na kratak životni vijek za portal BLMojGrad rekao je Rakić.

Renato Rakic, rođen 30. avgusta 1978. godine, Gradiška, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, odsjek slikarstvo, 2002. Magistrirao 2012, odsjek slikarstvo.

Jedan je od osnivača Udruženja likovnih umjetnika RS, Fondacije Dragaš koja vrši edukaciju na polju likovne umjetnosti za upis na odsjeke za grafički dizajn, arhitekturu, slikarstvo i grafiku. Na Univerzitetu za Poslovne studije, Odsjek za dizajn u Banja Luci zaposlen kao asistent na predmetima, Osnove dizajna, Crtanje i Slikanje. Kao fotograf i dizajner radio u agencijama Support i Creative Studio Form. Izlagao je 11 puta samostalno i na preko 200 kolektivnih izložbi.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: