Radojičić apelovao na sugrađane da se uzdrže od bilo kakvih javnih okupljanja

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić apelovao je sinoć na sugrađane da se, koliko god je to moguće uzdrže od bilo kakvih javnih okupljanja i da smanje međusobne kontakte kako bi se ublažila aktuelna epidemiološka kriza.

Tokom gostovanja u emisiji “Telering” na RTRS, Radojičić je naglasio da ne smije dozovoliti da se pređe “crvene linije” i da, usljed velikog broja oboljelih, dođe do preopterećenja medicinskih ustanova.

– Nadam se da nećemo doći u situaciju da moramo angažovati i studente medicine da pomognu. To je crvena linija koja se ne smije prijeći – rekao je Radojičić.

On je dodao da je Dom zdravlja, zbog velikog opterećenja sistema, angažovao određen broj penzionisanih medicinskih radnika i nezaposlenih medicinara.

Radojičić je upozorio da je Banjaluka juče prešla cifru od 5.000 osoba koje su ili bolesne od kovida ili u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim.

– Na tih 5.000 ljudi ne može da odgovori 5.000 ljekara. Zato je prijeko potrebno i opet molim naše sugrađane, a pogotovo one mlađe, da se klone nepotrebnih okupljanja i kontakata kako bi pokušali da ublažimo novi talas epidemilioške krize – rekao je Radojičić.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI