Radnicima Doma zdravlja po 200 KM iz budžeta Banjaluke

Riječ je o jednokratnoj novčanoj naknadi u iznosu od 200 KM, koja predstavlja vid zahvalnosti za sve ono što su radnici ove gradske zdaravstvene ustanove činili u periodu panedemije virusa korona, a sredstva za ovu namjenu obezbijeđena iz budžeta Grada.

Ranije je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naglasio da je doprinos svih zaposlenih Doma zdravlja tokom perioda pandemije nemjerljiv.

-Mi smo uvjereni da će taj iznos na platu koju radnici Doma zdravlja imaju njima i te kako značiti. Taj iznos, prije svega, predstavlja značajan vid naše zahvalnosti za preko godinu i po dana nadljudskih napora koji su ovi ljudi pružali, u borbi za živote naših sugrađana – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Iz Grada su najavili da će do sutra uplatiti novac Domu zdravlja, nakon čega će biti prebačen na račune svih zaposlenih ove ustanove.

Podsjećamo, Grad Banjaluka je za podršku Doma zdravlja izdvojio 1.6 miliona KM, po različitim stavkama, a kroz rebalans budžeta planirana je izgradnja porodične ambulante u Dragočaju, te sredstva za nabavku digitalnog mamografa. Osim toga Grad je podržao i proces masovne vakcinacije u Banjaluci, a za tu namjenu izdvojeno je 300.000 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: