“Radio sam u skladu sa zakonom” Prva izjava Zeljkovića nakon hapšenja

Branislav Zeljković direktor Instituta za javno zdravstvo RS izjavio je tokom saslušanja u tužilaštvu da nije učinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, te da su on i službe kojima je rukovodio, postupali u skladu sa zakonom.

Zeljković je ujedno tužioca upoznao da on nije izbjegavao dolazak na saslušanje, te da je 15. septembra imao zakazan pregled u Beogradu i da je zbog toga napustio Banjaluku.

– Nisam znao kada će se obaviti pretres i da će se u to vrijeme ukazati potreba za mojim isptivanjem – branio se osumnjičeni Zeljković.

Nakon što je saznao da su ga tražili, Zeljković je naveo da se javio glavnom inspektoru Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

– U prilogu je dostavio i medicinsku dokumentaciju u originalu – saznaje Srpskainfo od izvora iz istrage.

Na zahtjev odbrane, sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci Branimir Jukić odgodio je ročište za određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću i drugima.

Ovu informaciju za Srpskainfo potvrdio je advokat Miloš Stevanović.

– Odbrana osumnjičenih tražila je od tužilaštva da joj se dostave dokazi, pa je ročište odgođeno za danas u 18 časova – izjavio je advokat Stevanović.

Osumnjičeni Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel for fun”, Slavko Bojić, vlasnik firme “Procontrol” i Dragan Dubravac, vlasnik firme “Promeding”, osumnjičeni su za malverzacije prilikom nabavki medicinske opreme u vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj izazvanog pandemijom virusa korona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI