Radijatori u Gimnaziji hladni do ponedjeljka

Radovi na starim instalacijama banjalučke Gimnazije su u toku, te je, kako je za “Nezavisne” kazala Vita Malešević, direktorica ove škole, popravljen kvar na krovu, odakle je izlivala voda, a sada je potrebno ozračiti radijatore kako bi se zagrijali.

Prema njenim riječima, radovi koji slijede se ne mogu završiti dok su đaci u učionicama.

“Trajanje časova je skraćeno do kraja sedmice. Ne možemo pustiti da se djeca smrzavaju, ali se nadam da će već od ponedjeljka moći sjediti u toplijim učionicama”, kazala je Maleševićeva.

Prema njenim riječima, dok saniraju jedan kvar, drugi se pojavi, te im se često desi da curi voda, a da ne mogu utvrditi odakle dolazi.

“Kvarovi se javljaju gdje ih najmanje očekujemo. Juče je, srećom, bilo sunčano, što nam je dalo bar privid toplijeg vremena”, rekla je Maleševićeva.

Prema njenim riječima, majstori ovih dana vrijedno rade te, kako kaže, posebno je zahvalna majstorima iz gradske toplane, koji su odmah reagovali i sanirali sve šta se moglo.

“Kada učenike pustimo kući, naši majstori mogu da preuzmu dio posla. Potrebno je da se pusti voda i da se radijatori prozrače. Mi se nadamo rješenju dijela problema do ponedeljka, naravno ako ne bi opet pukla neka druga cijev”, kazala je Maleševićeva.

Kako ona kaže, sve je ovo ipak samo privremeno rješenje, te čekaju ljepše vrijeme za potpunu sanaciju problema.

“Teško je situaciju dovesti do faze gdje smo mi i naši đaci potpuno sigurni da neće doći do novih kvarova. Kako su mi majstori objasnili, u školi su stare cijevi koje su korodirane i šuplje, i uvijek postoji opasnost od ponovnog pucanja”, kazala je Maleševićeva.

Naglasila je da su slali dopise nadležnom ministarstvu i Gradskoj upravi u kojim su dokumentovali sve što im se izdešavalo ovih dana, kao i sve što im je potrebno.

“Obrazložili smo kakve probleme imamo. Nadamo se da će ljudi imati sluha za našu školu i nadam se da ćemo što prije krenuti sa ozbiljnijim radovima”, dodala je Maleševićeva.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Repubike Srpske su za “Nezavisne” kazali da su obaviješteni o situaciji u banjalučkoj Gimnaziji, te kako kažu, opredijeljeni su za obezbjeđivanje boljih uslova za rad u svim školama, u skladu s raspoloživim budžetskim sredstvima.

“Zajedno s rukovodstvom Gimnazije pristupićemo utvrđivanju prioritetnih koraka u rješavanju trenutne situacije”, kazali su u nadležnom ministarstvu.

Dodali su da je finansiranje materijalnih troškova srednjih škola u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, te da vjeruju da će se i grad uključiti u rješavanje ovog pitanja.

Međutim, do zaključenja ovog broja “Nezavisnih novina” nismo dobili odgovor od Gradske uprave.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: