Radić negirao da je pucao iz “zolje” na zgradu “Agrama”

Aleksandar Radić iz Čelinca tokom ispitivanja u Osnovnom sudu u Banjaluci negirao je da je ispalio projektil iz zolje na zgradu „Agrama“ u Banjaluci, međutim i pored toga mu je određen pritvor.
U dokumentima, koji su u posjedu Srpskainfo, može se vidjeti da su inspektori na zolji pronašli tri DNK traga koji pripadaju osumnjičenom Radiću.

U istrazi se navodi da je on ovim napadom doveo u opasnost život radnika obezbjeđenja, ali i da je nastala šteta na zgradi od oko 10.000 maraka.

Tužilac je naveo i da je riječ o osobi koja je obučena za rukovanje i upotrebu različitog vrsta vatrenog oružja.


U svojoj izjavi Radić je naveo da zna rukovati sa zoljom i da ju je koristio tokom prethodnog rata od 1992. do 1995. godine, ali i da duže od 20 godina nije koristio ovo, kao ni drugo oružje.

Zanimljivo je da su inspektri na tri mesta na zolji pronašli DNK tragove, koje su povezali sa Radićem.
Njegov advokat Mileta Bošković je prigovorio tužilaštvu na ove nalaze, zbog toga što je riječ o mješanim tragovima više osoba i ne može se utvrditi kada je nastao trag njegovog klijenta.

– Sa dijela zolje je uzet bris trag koji se se velikom vjerovatnoćom poklapa sa biološkim tragom Radića. Na naljepnici zolje takođe je pronađen miješani DNK trag koji se podudara sa Radićem, a isti je slučaj i sa DNK tragom koji je nađen na remenu zolje – saznaje Srpskainfo.

Na zolji su nađeni i fragmenti bioloških tragova još dvije osobe, pa iz toga zakljčuju da su i oni sudjelovali u ovom napadu.

U istrazi se nalaze i brojne izjave svjedoka koje potvrđuju napad, kao i da su vidjele osobu koja bježi i odbacuje nešto u Ulici Franje Supila 8, ali prema našem uvidu u istragu nema svjedoka koji su direktno prepoznali osumnjičenog Radić.

Izvor: Srpskainfo 

Uhapšene još četiri osobe koje se dovode u sumnju u slučaju ispaljene “zolje”

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: