Pušteni iz zatvora policijski inspektori koji su dilali drogu

Nekadašnji policijski inspektori iz Banjaluke Ognjen Stijak i Srđan Radulović pušteni su iz zatvora, nakon što je Ustavni sud BiH poništio pravosnažnu presudu kojom su bili osuđeni na pet i deset i po godina zatvora kao pripadnici organizovane grupe koja je prodavala heroin i marihuanu, izjavio je danas Srni advokat Milan Romanić.

Na slobodu su pušteni juče, nakon što su tri godine proveli u zatvoru. U njihovom slučaju biće organizovano ponovno suđenje”, rekao je Romanić, koji je advokat Radulovića.

On tvrdi da su se u ovom slučaju Okružni sud Banjaluka i Vrhovni sud Republike Srpske “pokazali kao nestručni i da malo vode računa o ljudskim pravima”.

U odluci Ustavnog suda BiH, koja je donesena u martu, navedeno je da se poništava presuda Raduloviću i Stijaku, jer im je povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Radulović, Stijak i Marko Kovačević osuđeni su 2015. godine u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 23 godine i tri mjeseca zatvora zbog organizovane trgovine drogom i drugih djela, a presudu je potvrdio Vrhovni sud Republike Srpske.

Tada je u presudi navedeno da su osuđeni bili organizovana kriminalna grupa koja je prodavala heroin i marihuanu od 2011. do 2013. godine.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: