Video/Pušten Davor Dragičević

Davor Dragičević pušten je nakon ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu. Dočekali su ga mnogobrojni građani uz povike “Pravda”.

– Ja sam Davor Dragičević, najponosniji otac likvidiranog sina. Saučesnike i ubice mog djeteta znam – rekao je on, te dodao da će Muriz Memić i on to dokazati.

Prva izjava Davora Dragičevića nakon puštanja na slobodu

Prva izjava Davora Dragičevića nakon puštanja na slobodu

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, 26 December 2018

– Saučesnici u ubistvu su funkcioneri MUP-a. Gdje su gaće, gdje su nalazi? Muriz i ja nećemo odustati. Idemo do kraja i nećemo odustati od naših anđela. Meni su ubili sjeme, mog anđela od 21 godinu – naglasio je Davor i poručio da nikome nije nikom prijetio.
– Jednog dana ću sve dokazati i za one koje sam spominjao dokazaću da su saučesnici. Večeras sam na Trgu Krajine – glasno je rekao Dragičević.

On je dodao da je noć ranije znao da će biti uhapšen.

– Ne mogu me ukloniti, stvoren sam za nešto više. Ostavili su maloljetnu djecu u kući bez zaštite – naglasio je Davor.

U tužilaštvu su bili i advokati Davora Dragičevića Dragan Tolimir i Ifet Feraget.

Feraget kaže da se radi o kršenju zakona, te dodaje da nisu postojali uslovi za hapšenje.

– On nije znao za nalog. Vidio je patrolu, ali nije znao zašto dolaze – istakao je Feraget.

Banjalučkom tužilaštvu dostavljen je izvještaj protiv Davora Dragičevića zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti na štetu ministra MUP Republike Srpske Dragana Lukača.

Postupajući tužilac ispitao je osumnjičenog na okolnosti počinjenog krivičnog djela, te je donio naredbu o sproveđenju istrage.

-Iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nakon ispitvanje postupajućeg tužioca, on je pušten da se brani sa slobode – rekli su u OJT Banjaluka.

Dodali su i da pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno krivčino djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanju pritvora.

Podsjećamo, Davor Dragičević juče ujutro je uhapšen, nakon čega su lisice na ruke stavljene njegovoj bivšoj supruzi Suzani, lideru PDP-a Branislavu Borenoviću, narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću i bivšem poslaniku Adamu Šukalu.

Suzana, Borenović i Šukalo su pušteni iz pritvora, a preko noći su zadržani Stanivuković i Dragičević.

Advokat Ifet Feraget sinoć je izjavio da ima informacije da će Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražiti jednomjesečni pritvor za Dragičevića.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: