Prvi Vivia Virtual Run And More Weekend festival u petak 17.07

U okviru prvog  „Vivia VIRTUAL Run&More Weekend“ festivala koji se održava ovog vikenda, svi prijavljeni takmičari moći će istrčati jednu od trka: m:tel RMC Banjaluka polumaraton, Beko 10K“ – trku na 10 kilometara ili timsku trku na 5 kilometara.

Kako su objasnili iz organizacije, virtuelne trke, trče se u periodu od petka 17.07. od 18h, pa sve do ponedjeljka 20.07. do 22h, na bilo kojoj lokaciji ili trasi koju trkači sami odaberu, osim na profesionalnim trkačkim stazama, jer je riječ o uličnim trkama.

Sve učesnike virtuelnih trka očekuju trkački paketi, a oni koji postignu cilj, okitiće se i finišerskim medaljama.

Osnovni preduslov za učešće u “Vivia Virtual Run&More Weekend“ festivalu osim prijave, jeste, da trkač na svoj pametni telefon ili sat instalira „STRAVA“ online platformu koja pomoću GPS signala mjeri vrijeme i dužinu pretrčane trase.

 

Nakon što takmičari instaliraju “STRAVA” aplikaciju, potrebno je da se unutar aplikacije prijave na događaj pod nazivom “Vivia Virtual RunAndMore Weekend“, te učlane u grupu za odabranu trku. Za vrijeme trke nije neophodno biti online (priključen na internet), ali je potrebno da GPS signal (lokacija) sve vrijeme bude uključen. Po završetku istrčane trase, potrebno je da trkač pritisne dugme STOP u aplikaciji. Zatim, kada bude na mreži (online), da u izboru klikova “resume“ i “finish“ klikne na FINISH. „STRAVA“ će očitati rutu trčanja i tačno i precizno vrijeme u kom je trkač pretrčao distancu. Po očitavanju podataka, aplikacija će svaki pojedinačni rezultat dostaviti u grupu/trku u koju se takmičar prijavio.

Sve pravovremeno zaprimljene rezultate analiziraće stručni tim sačinjen od članova organizacionog odbora i eksperata iz oblasti atletike.

Iz organizacije napominju da su sve ranije pristigle prijave prema zvaničnom pravilniku organizatora, važeće i za virtuelne trke, a ukoliko su takmičari onemogućeni da trče, svoju kotizaciju mogu prebaciti za narednu godinu.

Svi učesnici koji trče virtuelne trke obavezni su preuzeti svoj trkački broj sa oficijelnog website-a organizatora www.runandmore.org. Nakon preuzimanja personalizovanog broja sa imenom i prezimenom, potrebno je isti odštampati i istaknuti na majici za vrijeme trčanja.

Nakon obrađivanja i kontrole svih rezultata, komisija će objaviti pobjednike, a tri najbrža trkača u muškoj i ženskoj kategoriji u polumaratonu i trci na 10km, očekuju i novčane nagrade. Prva tri takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji u m :tel RMC Banjaluka polumaratonu osvajaju : 1. mjesto 150 eura, 2. mjesto 80 eura, 3. mjesto 50 eura. Nagradni fond za Beko 10k trku u obje kategorije – muškoj i ženskoj je: 1. mjesto 120 eura, 2. mjesto 60 eura, 3. mjesto 40 eura.

Pobjednike timske trke 5K Team Run očekuju robne nagrade.

“Trčimo humano-trčimo za Rijetke” slogan je pod kojim se realizuju humanitarne aktivnosti događaja. Riječ je o akciji u kojoj svaki prijavljeni učesnik bilo koje virtuelne trke, može svoje kilometre pokloniti onima kojima je to najpotrebnije. Ove godine sav novac prikupljen “prodajom kilometara” biće doniran Savezu za rijetke bolesti RS, a sredstva se prikupljaju na način, da svaki trkač, kao fizičko lice, može sam da odredi cijenu svog kilometra i pronađe donatora/sponzora koji će ih otkupiti. Taj donator, tj. kupac kilometara, novac dalje uplaćuje na račun Saveza za rijetke. (S.W.I.F.T. code: SABRBA2B, IBAN je BA395672410000626386, Žiro račun br. 567-241-27000217-32 kоd SBERBANK).

Za one koji su iz opravdanih razloga spriječeni da trče i na taj način prodaju svoje kilometre, a žele pomoći oboljelima od rijetkih bolesti, mogu to učiniti do 30.07, tako što će pozivom na humanitarni broj 1433 donirati Savezu 1 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: