Prvi dan Svjetskog kupa protekao u znaku ruskih timova!

Ruski timovi briljirali su prvog takmičarskog dana na Vrbasu. Ruski timovi iz Altaja osvojili su prava dva mjesta u disciplini sprint, da bi ruski tim iz Altaja bio prvi, a tim iz Tomska drugi u disciplini H2H. Rezultatima prezadovoljan šef ruske reprezentacije Aleksej Širokov

-Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Svi naši timovi su opravdali očekivanja. Veoma smo zadovoljni rezultatima u sprintu i H2H-u, a posebno ostvarenim rezultatima u dsiciplini slalom, gdje su naša tri tima zauzela tri prva mjesta. Odlične su bile i djevojke iz Krasnojarska koje su u sve tri takmičarske discipline bile najbolje, rekao je Širokov.

On je još jednom zahvalio organizatorima na sjajnoj organizaciji takmičenja, izrazivši zadovoljstvo što su ponovo imali priliku vesslati na Vrbasu, družiti se sa starim prijteljima i uživati u našoj domaćoj kuhinji.

Rezultatima prvog takmičarskog dana bila je zadovoljna i posada KKK „Končar“ iz Zagreba. Kažu da, i pored marljivog treninga ipak nisu očekivali da će se naći na četvrtoj poziciji u slalomu.

-Stvarno se nismo nadali da ćemo danas ovako dobro proći. Sve nam je nekako odgovaralo. Gledajte, ovo nam je prvo veliko takmičenje, jer mi smo potpuno nova ekipa, i ovo nam je poslužilo kao priprema, da vidimo gdje smo to pred Svjetsko prvenstvo u Italiji, kazao je Josip Slonišak.

Posada mađarskog ženskog tima je u slalomu i disciplini H2H bila druga. Svojim rezultatima i organizacijom takmičenja su, kako nam rekoše, više nego zadovoljne.

-Sve je odlično. Rijeka Vrbas, organizacija, sjajno odrađeno sve što se tiče bezbjednosti na stazi, ja sam u suštini veoma sretna što sam ovdje. Mi smo ove godine ipak jedan novi tim, i nadam se da ćemo iduće godine biti u top formi, ali i ovim što smo uradili danas smo zadovoljni, kaže Lila Šuvegeš, kapiten posade mađarskog tima „Hungaroraft Women Team“

Na kraju, naglasimo da su banjalučki rafteri, Dajak klub bili treći u diciplini sprint, dok su u disciplinama H2H i slalom, osvojili peto mjesto. Takmičenje se nastavlja sutra, kada je na programu disciplina spust, nakon koje će biti održana ceremonija dodjele pehara i nagrada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: