Prva samouslužna praonica za pse

U naselju Sime Matavulja uskoro će biti izgrađena prva samouslužna praonica za pse u gradu.

U ovom naselju, na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, u toku je izgradnja dva parka za pse, ali i sportskih terena i pješačkih staza.

“Trenutno se radi na izgradnji pješačkih površina i instalacija za kućice te postrojenja za kupanje pasa, što će biti prva samouslužna praonica za pse u gradu”, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Dodali su da će parkovi za pse biti ograđeni adekvatnom ogradom, s opremom za treniranje pasa i urbanim mobilijarom.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je za “Nezavisne” da će praonica za pse izgledati kao boks gdje će vlasnici moći okupati svoje pse nakon igre u parku.

“Zbog velikog broja građana koji imaju kućne ljubimce, posebno u centralnom gradskom području, željeli smo da im to omogućimo. Ova praonica će biti manjih gabarita i neće negativno uticati na okolinu”, rekao je Bilčar.

Dodao je da je plan da se praonica bojom i dizajnom uklopi u mobilijar parka, koji će biti podijeljen na dva dijela.

“Jedan dio parka je planiran za manje rase pasa, a drugi za nešto veće pse. Oba parka, kao i praonica za pse bi trebalo da budu gotovi za dvadesetak dana”, kazao je Bilčar.

Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber”, pozdravio je ideju za izgradnju još parkova za pse i ocijenio da bi bilo dobro da oni budu izgrađeni u svakom naselju.

“Park u Boriku, iako je dobro napravljen, za mnoge je vlasnike pasa predaleko, a često je, kao trenutno jedini ovakav park u gradu, preopterećen”, rekao je Milojević.

Dodao je da se samouslužne praonice za pse nalaze u skoro svakom gradu u Evropi.

“To je veoma korisna stvar, posebno u ljetnom periodu jer se psi poslije igranja mogu rashladiti i okupati”, kazao je Milojević.

U naselju Sime Matavulja novi rekreativni sadržaji trebalo bi da budu izgrađeni za dvadesetak dana, u okviru plana kojim se nastoji u svakom gradskom naselju napraviti što više prostora za rekreativne aktivnosti.

Uz ranije sagrađene terene za fudbal i odbojku, te teretanu na otvorenom, na ovoj lokaciji će biti izgrađeni tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, te pješačke površine, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje, kao i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

“Na košarkaškom terenu izlivena je ploča, a u toku je nabavka podloge, dok su na budućoj trim-stazi postavljeni ivičnjaci te je preostalo da se pospe malč kao podloga. Trim-staza će biti dužine 200 metara i širine 1,2 metra”, kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI