Provjerite boce za plin

U Ramićima je uništeno  oko hiljadu neispravnih plinskih boca. Nadležni upozoravaju građane da provjere u kakvom su stanju njihove boce u domaćinstvima, jer su neispravne potencijalna opasnost za sve ukućane.

Najbitnije je poručuju građanima da obrate pažnju na kodove na rukohvatu plinske boce. Tu su tačno upisani datumi posljednjeg testiranja. Potrošačima se preporučuje da boce provjeravaju jednom u tri ili bar pet godina zavisno od starosti.

U punionici Krajina petrol gdje testiraju boce, važu ih i pune tečnim naftnim gasom kažu, sa svakavim slučajevima su se sretali. Najgore je, priča direktor Milovan Bajić, kada neko donese bocu koja je stara i do 25 godina, pa bi njeno korišćenje moglo da bude kobno.

“Takva boca, koja čak može dobro da izgleda, nova našminkana, možda je ventil neispravan, a to se ne može ispitati na benzinskim pumpama. Problem nastaje i kada prepune bocu, pa pod pritiskom lako eksplodira”kaže Milovan Bajić, direktor Krajina petrola.,

Iz Inspektorata poručuju da nije lako utvrditi ko i kako puni plinske boce. Pravdaju se da na punionicama rijetko krše pravila pred očima inspektora.

izvor: Atv

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI