Protest u Motikama zbog obustave saobraćaja

Stanovnici Motika jutros su se okupili u tom naselju kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom gradskih vlasti da zbog radova na mostiću obustave saobraćaj kroz naselje na naredna tri mjeseca.

Jedan od okupljenih mještana Dragan Petrić kazao je da je nedopustivo da obustava saobraćaja traje 85 dana, a da su stanovnicima ponuđeni alternativni putevi preko Saračice, Dragočaja i Drakulića, koji su duži za desetak kilometara.

– To znači da naša djeca kojima škola počinje u 7.30, moraju da krenu pola sata ili 40 minuta ranije, a tad ni nema autobuskih linija. S druge strane, brinemo i za bezbjednost djece koja ovim putem pješače i smatramo da je ona ugrožena – rekao je Petrić.

On je dodao da su predstavnici grada sinoć došli u Motike da bi razgovarali sa mještanima.

– Kazali su nam da su ovi radovi zbog nas, a ja ih pitam da li su samo zbog ns ili zbog svih stanovnika Banjaluke, jer ovaj put i most koriste svi, a ne samo mi – istakao je Petrić.

Kako je ranije najavljeno iz Gradske uprave Banjaluka, uklanjanje starog mosta u Motikama i postavljanje novog, trebalo je da počne danas, a rok za završetak radova je 85 dana. Za to vrijeme planirana je potpuna obustava saobraćaja, a alternativni putevi su preko naselja Saračica, Dragočaj i Drakulić.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI