Protest u Karanovcu/ Nemamo puteva, infrastrukture…

Mještani Karanovca održali su danas miran protest. Kako su rekli, protest je organizovan zbog nagomilanih infrastrukturnih problema u njihovoj mjesnoj zajednici.

Ovim mirnim skupom, na miran i dostojanstven način, želim da izrazimo nezadovoljstvo prema pojedinim ljudima iz Gradske uprave i da im damo javnu opomenu da ćemo, ako ne reaguju i ne počnu sarađivati sa Savjetom mjesne zajednice i rješavati infrastrukturne probleme, ići u masovne proteste koje ćemo najaviti – rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Karanovac Dražen Vukojević.
Član Savjeta MZ Karanovac Suzana Babić kaže da za tri godine ništa nije urađeno.
– Za tri godine nije urađeno ništa. Problem je sva infrastruktura počev od puteva, rasvjete, vodovodne mreže, odvoza smeća – rekla je Babić.
Kako kaže, Gradskoj upravi su se obraćali ali odgovora nema.

– Niko iz Gradske uprave u Karanovac nije dolazio dok nismo najavili proteste prije pet dana – kaže ona.
Čedo Koprena iz karanovačkog sela Bastati kaže da je ova mjesna zajednica prošle i ove godine na Skupštini grada Banjaluka prošla kilometar i po asfalta ali da je problem što niko ne dolazi.
– Traktorom moram da dođem do kuće. Želio bih da gradonačelnik izađe i vidi dio puta Bastasa i sve će mu biti jasno. Nemamo vode ni struje. Stanivuković ima rok sedam dana da izađe da vidi kakavi su naši putevi. Djeca idu u školu, putevi zarasli, nema rasvjete – rekao je Koprena.
Koprena napominje da je problem i saobraćanje autobusa prema Karanovcu.
Kako kaže, mjesečna karta košta 75 KM a autobus ide na svaka dva sata.

– Sada je ukinuo pola linija a cijena mjesečne karte je ista – rekao je Koprena.
Koprena naglašava da su se prije dva mjeseca obraćali nadležnima zbog problema prevoza i odlaganja otpada ali niko nije reagovao.

Kako kažu mještani Karanovca, zbog nedostatka kontejnera smeće bi mogli odlagati u Vrbas.
Darinka Maričić iz Ducipolja u Karanovcu kaže da vodu ima samo zahvaljujući predsjedniku Mjesne zajednice.
– Ja sam samohrana majka troje djece, tri sina imam. Vodu imam zahvaljujući predsjedniku MZ koji mi naruči cisternu. Obraćali smo se nekoliko puta ali ništa. U 21. vijeku nemamo vode i rasvjete. Zimi moram da idem dolje po dijete iz škole. Rad Gradske uprave je jako loš. Stanivuković je dolazio u Ducipolje, obećavao šakom i kapom ali ništa – to su samo njegove laži – zaključila je Maričićeva, piše ATV.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI