Protest i bez odobrenja MUP-a?

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS zabranilo je održavanje protestnog skupa pod „Zatvori škole, kupi Audi” koji je trebalo da bude održan u petak, 4. avgusta 2017. godine u parku „Mladen Stojanović” (kod „pećine”) u Banjaluci, saznaje ATV.

Organizatori ovog skupa su članovi pokreta „ReStart Srpska” iz Banjaluke, član Predsjedništva Partije demokratskog progresa Nikola Dronjak, te odbornici u Skupštini grada Banjaluka Ljubo Ninković, Saša Lazić i Draško Stanivuković.

“Organizatori skupa ne odustaju od toga da iskažu nezadovoljstvo zbog odluke ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Dana Maleševića da kupi skupocjeni automobil”, rekao je PDP-ov odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.

Kao razloge protesta u zahtjevu koji su uputili MUP-u RS naveli su to što je Ministarstvo prosvjete i kulture je 2016. godine probilo budžet Srpske za nevjerovatnih 10,7 miliona maraka.

“U normalnim državama ovo automatski podrazumijeva i ostavku ministra, ali i krivični postupak protiv odgovornih. U RS to nije bio slučaj. Nakon ovoga, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević donio je odluku da zatvori 15 škola u RS, da bi nedugo nakon toga, u situaciji kada četvrt stanovništva zemlje vozi automobile stare po 25 i kusur godina, Malešević kupio auto vrijedno gotovo 120.000 maraka, navodi se u obrazloženju odluke o organizovanju protesta”, poručili su organizatori javnosti.

Izvor: ATV

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI