Prosječna plata 1.285 maraka

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH u oktobru iznosila je 1.285 KM i nominalno je viša za 1,6 odsto, a realno za 1,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec.
Uodnosu na oktobar prošle godine, prosječna isplaćena neto plata nominalno je viša za 11,1 odsto, dok je realni indeks bio veći za 8,8 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U oblasti informacija i komunikacija isplaćena neto plata u oktobru iznosila je 1.854 KM, u finansijskim i djelatnostima osiguranja 1.832 KM, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizacijom 1.792 KM.
U pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane, prosječna isplaćena neto plata u desetom mjesecu iznosila je 841 KM, u građevinarstvu 972 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 996 KM.
Prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH za oktobar iznosila je 1.981 KM, što pokazuje nominalan rast za 1,6 odsto, a realno je veća za 1,5 odsto u odnosu na septembar.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata za oktobar u odnosu na isti mjesec 2022. godine nominalno je viša za 11,3 odsto, dok je realni indeks bio veći za devet odsto.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI