Proširuje se Ulica Vida Simurdžića na Laušu

U okviru izgradnje nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će preko nekadašnjeg „Voćnjaka“ povezati Lauš i Paprikovac, počeli su i radovi na proširenju Ulice Vida Simurdžića.

Ova ulica će predstavljati spoj nove saobraćajnice na Laušu zbog čega je nepohodno proširiti od Sanske ulice pa do “Voćnjaka”- ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve i dodaju da se trenutno radi na gradnji potpornih zidova, na lokaciji u blizini pravoslavne crkve na Laušu.
Osim što će ova saobraćajnica biti proširena, biće izgrađene obostrane pješačke staze, kanalizacija i vodovod.

Prema informacijama iz “Niskogradnje”, koja gradi novu poveznicu Lauša i Paprikovca, trenutno se radi na pripremama za pobijanje šipova budućeg vijadukta koji se gradi od Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu prema “Voćnjaku”.

Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Paprikovca i Lauša, od crkve preko „Voćnjaka“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom – podsjećaju u odjeljenju.
Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banja Luka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, uz osigurana sredstva za izgradnju od strane Vlade RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI