Proširena raskrsnica kod „Čajevca“

Frekventna raskrsnica na ukrštanju kod nekadašnjeg „Čajevca“ i „Medicinske elektronike“ proširena je ovih dana, kako bi se ublažile česte saobraćajne gužve u ovom dijelu grada.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da je proširena raskrsnica na ukrštanju ulica Jovana Dučića i Vuka Karadžića, s ciljem ubrzanja saobraćajnog toka u centru grada.

Iz smjera Muzičke škole, saobraćajnica je prije raskrsnice proširena za oko metar s lijeve i desne strane, čime su stvoreni uslovi za dvije saobraćajne trake iz navedenog smjera. Takođe, dalje ka Novoj Varoši, saobraćajnica je proširena sa desne strane u dužini od 50- tak metara, čime su i iz smjera Nove Varoši stvoreni uslovi za dvije izlazne saobraćajne trake.

– Na ovaj način će biti povećan kapacitet raskrsnice i omogućen bolji protok saobraćaja – ističu u Odjeljenju.

U Odjeljenju podsjećaju da su slične intervencije, koje su prošle godine urađene na više lokacija širom grada, dale pozitivne efekte i da su, uz skromna ulaganja, eliminisana zagušenja na tim, kritičnim tačkama. Intervencije, poput ove, već su urađene na spoju Ulice Ranka Šipke i Zapadnog tranzita, produženju saobraćajne trake kod bivšeg „Čajevca“, te na lokaciji kod Kampusa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: