Promocija monografije „200 godina Srpske Pravoslavne Crkve u Americi” u Banskom dvoru

Promocija monografije „200 godina Srpske Pravoslavne Crkve u Americi – Srpsko Hrišćansko nasljeđe Amerike“, biće održana danas sa početkom u 19 časova, u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci.
Knjigu je priredio Maksim Vasiljević, episkop Los Anđelesa i Zapadne Amerike; izdavač je „Sebastian Press“, Los Angeles, a saizdavači su: Episkopski savet Srpske Crkve u Sjevernoj Americi, Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu, Fondacija Srpsko blago, „Serbika Amerikana“ i „Interklima-grafika“, Vrnjci.

Knjiga ima 1.008 strana i sadrži tekstove istaknutih istoričara, teologa i umjetnika, sa 1025 fotografija najznačajnijih ličnosti, crkava, manastira, fresaka, ikona i drugih umjetničkih predmeta.
– Ovom monografijom snažno je pokazano kako su naši iseljenici u Americi i Kanadi, zahvaljujući svojoj Crkvi, sačuvali hrišćansku vjeru i svetosavsku svijest, i u Novom svijetu stvorili izuzetnu i trajnu duhovnu i materijalnu kulturu – rekli su organizatori.

O knjizi će govoriti Episkopi Srpske pravoslavne crkve: penzionisani vladika Atanasije, vladika Longin i vladika Maksim.

Možete da nas pratite i na Fa

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: