Projekcija serije Meso na ljetnoj sceni Jazavca

Gradsko pozorište „Jazavac“, u saradnji sa „Bosonoga produkcijom“ iz Banje Luke, svakog ponedjeljka biće domaćin „Bosonoge večeri“, u sklopu koje će se prikazivati po jedna epizoda domaće serije „Meso“. Projekcija prve epizode je zakazana za 3. avgust u 21 čas, a broj mjesta na novoizgrađenoj ljetnoj sceni „Jazavca“ ograničen je na 50 zbog poštovanja mjera prevencije virusa korona. Prikazivanje serije „Meso“ je planirano do kraja septembra.

„Ljetne večeri u Jazavcu“ se organizuju po prvi put, a sve kako bi publika ponovo uživala u pozorišnim komadima za koje je bila uskraćena proteklih mjeseci. „Živimo u vremenu kada oko nas imamo neko novo normalno, a ljetne večeri su tu da održimo mentalnu higijenu. Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa ‘Bosonogom’, naša publika će biti u prilici da svakog ponedjeljka pogleda jednu epizodu serije ‘Meso’ koja priča priču upravo o našem gradu“, poručuju iz Gradskog pozorišta „Jazavac“.

Iako su mnoga pozorišta, pa tako i „Jazavac“, svoje scene tokom proteklih mjeseci preselila u online prostor, publika se zaželjela živih izvođenja predstava. S obzirom na to da su mjesta u „Jazavcu“ uvijek popunjena do posljednjeg, u „Bosonogoj“ vjeruju da će tako biti i na filmskim večerima.

„U ovim izazovnim vremenima, kultura se čini kao siguran oslonac i zato je moramo njegovati. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv ‘Jazavca’ da pred domaćom publikom ponovo prikažemo prvi dio trilogije o gradu Banja Luka – seriju ‘Meso’. Za nas je ovo veoma značajan projekat, a projekcije dolaze kao odlična uvertira pred televizijsku premijeru drugog dijela trilogije – serije ‘Kosti’ koja nas očekuje na jesen“, istakla je Brankica Janković, izvršni producent serije.

 

Meso“ je premijerno prikazivano tokom 2017. godine, a u devet epizoda je spakovana priča gorko-slatkog ukusa. Glavni junaci serije su Mirko i Slavko – ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa nedaćama vremena u kojem žive. Gorku i brutalnu dramu iz pera Nikole Kolje Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, o sudbini jedne porodice, jednog grada i jednog društva prepoznali su, osjetili i zavoljeli milioni gledalaca širom regije.

Riječ je o velikom kinematografskom projektu, drugom po redu koji se u domaćoj produkciji realizuje na teritoriji Republike Srpske. Ove činjenice mu same po sebi donose veliku umjetničku i društvenu vrijednost, a njoj posebno doprinose velika i cijenjena imena koja stoje iza serije „Meso“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI