Proglašeni najbolji sportisti Banjaluke u 2017. godini

Plivač Nikola Bjelajac, član PK „Olimp“ i atletičarka Nikolija Stanivuković iz Atletskog kluba „Borac“, proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2017. godini, na tradicionalnoj manifestaciji Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banje Luke, koja je večeras održana u dvorani Borik.

Nagrade su dodijeljene u još šest kategorija, zatim nagrada za životno djelo, te dvije specijalne nagrade. Za najtalentovanijeg sportistu grada u muškoj konkurenciji proglašen je stonoteniser Luka Mihailović, član STK „Banja Luka“, dok je u ženskoj konkurenciji za najtalentovaniju proglašena Dragana Domuzin, košarkašica „Orlova“.

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Rukometni klub „Borac“, a u ženskoj Atletski klub „Borac“.

Najbolji sportski događaj koji je organizovan protekle godine u Banjoj Luci je Evropsko seniorsko džiu džicu prvenstvo.

Najuspješniji sportista u sportu za lica sa invaliditetom je Bojana Vukotić-Barašin, član Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom „Vrbas“.

Nagrada za životno djelo, posthumno je pripala istaknutom teniskom radniku Milanu Miši Radakoviću, dugogodišnjem direktoru TK „Mladost“ i jednom od osnivača banjalučkog Čelendžera, teniskog turnira za ATP bodove.

Specijalna nagrada za doprinos u afrimaciji banjalučkog sporta pripala je nekadašnjem legendarnom banjalučkom bokseru Marijanu Benešu, dok je specijalna nagrada za ostvarene sportske rezultate u sportu lica sa invaliditetom dodijeljena Elviru Modronji iz Košarkaškog klub invalida „Vrbas“.

Sportistima i sportskim radnicima na 16. izboru najboljih sportista naših grada obratio se gradonačelnik Igor Radojičić koji je čestitao svim sportistima koji su nominovani u ovogodišnjem izboru, a posebno najboljima.

U zabavnom dijelu programa nastupili su „Agrodizijak“, „One tri“ i plesni klub „Gema“.

Uspješan organizator ove tradicionalne manifestacije bila Javna ustanova SC Borik.

Inače, zbog boravka u Americi, Nikola Bjelajac nije mogao večeras da prisustvuje izboru sportista pa je nagradu umjesto njega primio njegov trener Midorag Čeko.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: