Produžen pritvor osumnjičenom za organizovani kriminal

Banjalučki Okružni sud produžio je pritvor Aleksandru Vučiću (26) iz Srbije koji je osumnjičen za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa i razbojništvo.

Pritvor po rješenju suda može trajati najduže do 14. aprila, a produžen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, rečeno je Srni u sudu.

Vučić je 2016. godine u toku akcije “Tiper” uhapšen u Somboru sa lažnim hrvatskim dokumentima i predat je organima Republike Srpske, gdje se i dalje nalazi u pritvoru.

U akciji “Tiper” koja je sprovedena 16. novembra 2016. godine uhapšeni su Jovica Grujić, Đorđe Brnić, Nemanja Umjenović, Vladimir Stanić, Srđan Macanović i Željko Grubor iz Banjaluke.

Hapšenje su tada izbjegli Aleksandar Vučić, Branislav Taraba i Miloš Radoja iz Srbije za kojima je raspisana potjernica.

Vučić je osumnjičen kao organizator ove kriminalne grupe koja je na području Banjaluke i Bijeljine od oktobra 2014. do avgusta 2016. godine izvršila pljačke u Pavlović banci u Bijeljini, dva objekta trgovačkog lanca “Moj market” u Banjaluci i vlasnika Mesne industrije “Dim Dim”, te još pet prodavnica.

Banjalučki Okružni sud je prošle godine Vučićeve saučesnike – Jovicu Grujića (24) i Željka Grubora (25) iz Banjaluke osudio na četri godine i devet mjeseci zatvora.

U optužnici ova grupa se tereti da je najviše novca 250.000 evra i 16.000 KM otela od vlasnika Mesne industrije “Dim Dim” Dušana i Steve Travice koje su pretukli i opljačkali 4. decembra 2015. godine.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: