Problemi sa vodosnabijevanjem “uglavnom” rješeni, očekuje da će u narednim časovima vodu dobiti Kuljani, više zone Dragočaja, Ramići

Problemi sa vodosnabijevanjem na području Banjaluke, koje je izazvao nestanak električne energije, uglavnom su riješeni, a u toku dana situacija treba da se potpuno stabilizuje, rečeno je u “Vodovodu”.
stakli su da su juče u popodnevnim časovima pušteni u rad rezervoari “Kočićev vijenac dva” i “Paprikovac dva” sa kojih se vodom snabdijevaju više zone Lauša, Paprikovca, Petrićevac, Šibovi, naselja Sunca i Mjeseca.
U rezervoaru “Tunjice jedan” ostvaren je uslov da počne prepumpavanje u rezervoar Ramići, pa se očekuje da će u narednim časovima vodu dobiti Kuljani, više zone Dragočaja, Ramići.
Koliko će vode imati, najviše zavisi od potrošnje, stoga apelujemo da se voda racionalno troši – poručili su iz “Vodovoda”. Najavili su da će cisterne Civilne zaštite danas obilaziti naselja i dostavljati vodu i kanistere, pa će jutros to biti u Dragočaju, a blagovremeno će biti dostavljen plan za ostala ugrožena područja.
ako je naglašeno, naselja Ljubačevo, Donja Kola i Kola su dobila vodu, a voda je nešto prije 7 časova puštena i naselju Rekavice. Iz “Vodovoda” ističu da vodu nema Bočac pošto je u toku zamjena pumpe, ali će i taj problem biti riješen u toku dana.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI