Problem dovoženja djece u vrtić na Laušu

Otac petoro djece na svom Fejsbuk profilu iznio je problem dovoženja djece u vrtić koji se nalazi u sklopu Osnovne škole “Sveti Sava” na Laušu. Evo sa kojim problemom se svakodnevno susreće, napomenuvši da djecu dovozi nakon što školarci uđu na nastavu kako bi izbjegao gužve, ali kako navodi nikako ne može da izbjegne nezainteresovanost nadležnih da se riješi ovaj problem.

Ovo jasno ilustruje stanje u dvorištu Osnovne škole “Sveti Sava”, u kojoj se takođe nalazi vrtić “Dora”. Uprkos tome što je dvorište prazno i ima više nego dovoljno parking mjesta u periodu kada veliki broj roditelja dovozi i odvozi djecu u i iz vrtića, a djeca koja pohađaju nastavu već su u školi, ova situacija potvrđuje da ni najmlađi nisu u fokusu pažnje.
Rampa je već mjesecima spuštena, a roditelji, suočeni sa lošim vremenskim uslovima i nedostatkom alternativnih parking opcija u blizini škole, primorani su da se snalaze na različite načine. Često parkiraju na cesti, ugrožavajući time i vlastitu djecu i ostale učesnike u saobraćaju.


Uprkos sastanku održanom pre dva mjeseca sa direktorom JU Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka, gdje su predložena tri moguća rješenja, ni jedno od njih nije prihvaćeno. Štaviše, ni nakon dva mjeseca nismo obaviješteni o odluci. Kasnije smo saznali da su roditelji, navodno, protiv uklanjanja rampe i da će stvari ostati nepromijenjene. Ova tvrdnja je, međutim, daleko od istine jer veliki broj roditelja i dalje traži rješenje ovog problema.
Smatram da je važno skrenuti pažnju na ovakve situacije i prikazati pravu sliku i stavove našeg društva i ljudi na pozicijama, umjesto lažnih predstavljanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: