Probijen rok rekonstrukcije “Parkića”

Probijen je rok za rekonstrukciju centralne pješačke zone, Parkića. Kako je istaknuto na tabli, radovi su počeli 25. septembra i trebalo je da budu završeni u roku od 120 dana. Od početka radova do danas prošlo je tačno 129 dana. Vrijeme je išlo na ruku izvođačima, ali opet nisu stigli da završe posao u ugovorenom roku. Rekonstrukcija “Parkića” u gradskim kuloarima već se počela nazivati gradnjom “Skadra na Bojani”.

Posljednjih mjesec dana postavljaju se granitne ploče. U neformalnom razgovoru sa jednim od radnika koji postavlja ploče, na pitanje da li bi on tako radio kod svoje kuće, kratko u bradu je rekao, “Davno bi ja to istjerao iz dvorišta”.

Rekonstrukcija pješačke zone u centru grada, na potezu od Hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, počela je 20. septembra, sa predviđenim rokom trajanja od 120 dana. Ovim radovima predviđeno je popločanje granitnim pločama, izgradnja nove rasvjete, mobilijara, oborinske kanalizacije i instalacija, dok će dijelom biti obnovljen i postojeći drvored.

Izvođač radova je preduzeće „Kozaraputevi“ Banja Luka, a ugovorom su precizirani radovi u vrijednosti od oko 400.000 KM.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: