Priznao da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula žena

Nedeljko Dragoljić (23) iz Banjaluke, koji je 12. septembra vozeći pijan i bez položenog vozačkog ispita skrivio nesreću u kojoj je od posljedica povreda preminula Branka Obradović (45), te nakon toga pobjegao i zapalio vozilo, sporazumno je priznao krivicu i pristao na četiri godine zatvora.
Njegov advokat Željko Višić potvrdio je da je sporazum koji je optuženi zaključio sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci prihvatio Okružni sud. Presuda Dragoljiću biće izrečena sutra, 2. decembra.

Dragoljić je tako priznao sva tri krivična djela koja mu se stavljaju na teret – ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobrađajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja, saznaje Glas Srpske.
Dragoljića terete da je 12. septembra oko 20.40 časova vozeći pijan “golfom3” udario i teško povrijedio pješaka Branku Obradović na pješakom prelazu u ulici Rade Radića u naselju Vrbanja. Ona je preminula od posljedica povreda 23. septembra, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

U optužnici se navodi da je bio pijan i u krvi imao oko 0.86 promila alkohola, a vozio je i nedozvoljenom brzinom od 56,4 kilometra na čas.

Ističe se da je on mogao da izbjegne nesreću da je poštovao saobraćajna ograničenja.

– Optuženi nije prilagodio brzinu kretanja vozila znaku obilježen pješački prelaz niti ograničenju koje je na tom dijelu puta 40 kilometara na čas. S obzirom na to da je pješaka uočio na 19,3 metra imao je mogućnost da zaustavi vozilo da je vozio brzinom manjom ili jednakom od 39,1 kilometar na čas – stoji u optužnici.

Navodi se da se Dragoljić vozilom kretao iz pravca Čelinca prema Banjaluci, a nakon nesreće je pobjegao sa lica mjesta prema poslovnoj zoni “Incel” gdje u banjalučkoj ulici Vladislava Skarića vozilo zapalio. Kako se ističe u optužnici to je učinio u namjeri da spriječi ili oteža dokazivanje krivičnog djela koje je počinio.

Prema ovom dokumentu, Dragoljić u vrijeme nesreće nije imao ni položen vozački ispit.

Optužnicu protiv Dragoljića podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo samo nešto više od mjesec dana nakon nesreće. Ovu optužnicu krajem oktobra potvrdio je banjalučki Okružni sud.

Prema pričama očevidaca ove stravične nesreće, Dragoljić je u trenutku nesreće obišao vozilo koje je ispred njega stalo da bi propustilo Obradovićevu da pređe preko zebre.

– Direktno je naletio na ženu koja je prelazila pješački prelaz i to je bio silovit udar. Nesrećna žena je, nakon udara, doslovno odletila u vazduh i odbačena je nekih 15 metara dalje. Bila je sva polomljena. Šokirani prolaznici pritekli su joj u pomoć, dok je bahati vozač pobjegao -rekao je jedan od očevidaca nakon nesreće.

Policija je odmah pokrenula istragu i dala se u potragu za nesavesnim vozačem. Uz pomoć kamera uspjeli su da otkriju o kojem je vozilu riječ, da bi ubrzo identifikovali i vozača Dragoljića koji je uhapšen dva dana nakon nesreće, ali tada mu nije određemn pritvor. Tek nakon smrti pješaka tužilaštvo je odlučilo da traži njegovo pritvarnje i banjalučki Okružni sud je taj prijedlog prihvatio pa mu je krajem septembra odredio jednomjesečni pritvor.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: