Prilika za profesore fizičkog vaspitanja, Javni poziv Uprave grada Banjaluka

Banjalučki osnovci će sa početkom nove školske godine dobiti bolje organizovanu nastavu fizičkog vaspitanja, zahvaljujući projektu Grada Banje Luke kojim se po prvi put sistemski radi i na razvoju školskog sporta.

Kako bi projekat „Razvoj sporta kroz školske sekcije“ počeo od septembra, Grad je danas raspisao Javni poziv za izbor lica na stručnom osposobljavanju za provođenje nastave fizičkog vaspitanja u okviru ovog projekta.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić kazao je da je namjera novog programa razvoja sporta među osnovcima – da se sport učinim dostupnim što većem broju djece i da se razvije sportska baza.

– Grad će finansirati sportske programe u školama, stavljajući fokus na djecu koja se do sada nisu bavila sportskim aktivnostima u klubovima – naglasio je Radojičić.

Grad će sa školama razviti posebne programe sa nastavnicima fizičkog vaspitanja o dodatnim sportskim aktivnostima, koje bi bile besplatne za tu djecu.

-Dakle, Grad bi plaćao dodatne sportske programe, a učenici koji bi se, po isteku programa, dalje odlučivali na bavljenje sportom, bili bi usmjeravani prema sportskim klubovima – naglasio je Radojičić.

Kako je istakao, projekat uvođenja sportskih sekcija u škole radio je poseban projektni tim, a u budžetu je za njegovu realizaciju obezbijeđeno 250.000 KM.

Dodatni benefit projekta, prema njegovim riječima, jeste to što će sa učenicima, uz nastavno osoblje, raditi i profesori fizičkog vaspitanja bez radnog iskustva, a što će im omogućiti sticanje iskustva kao uslova za polaganje stručnog ispita i time omogućiti im lakše zaposlenje.

U okviru programa, učenicima od drugog do petog razreda, biće omogućen dodatni vid fizičkog angažovanja kroz izabranu sportsku aktivnost, uz obogaćenje sadržaja sa sportskim poligonima i takmičenjima.

Kod starijih učenika, poseban akcenat biće stavljen na učenike šestog i sedmog razreda, koji će takođe moći da izaberu sportsku aktivnost u kojoj će učestvovati poslije završteka redovne nastave.

Plan je da uče osnove više sportova u skladu sa rezultatima anketa provedenih za potrebe projekta među 10.000 banjalučkih osnovaca, a sve u skladu sa osnovim ciljem ovog programa – da se što više djece bavi fizičkom aktivnošću.

Partneri na realizaciji projekta „Razvoj sporta kroz školske sekcije“ su: Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci, osnovne škole grada Banje Luke, lica na stručnom osposobljavanju (volonteri).

Prijavni obrazac sa zvanične stranice Uprave grada Banjaluka

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI