Prepoznali potencijal mladih i školovanih

Gradonačelnik Banjaluke prepoznao je vrijednost i rad mladih banjalučkih snaga. Igor Radojičić najavio je da će gradske vlasti iduće godine oformiti poseban projektni tim za male arhitektonske intervencije u prostoru, poučeni pozitivnim efektima nedavne izgradnje drvenog mola na obali Vrbasa u blizini sportske dvorane „Obilićevo“.

Cilj ovog projektnog tima, u koji bi pored arhitekata iz „Prostora“, bili uključeni i studenti arhitekture, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Akademije umjetnosti, bio bi da identifikuje i realizuje male arhitektonske projekte na cijelom području grada.

Ovi projekti bi, kako je najavljeno, bili realizovani iz budžeta, ali i uz pomoć donatorskih sredstava, po uzoru na aktuelni projekat izgradnje dječijih igrališta, koji se provodi uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

Igor Kuvač iz „Prostora“ predstavio je aktivnosti ove organizacije, ali i ideje za realizaciju niza manjih arhitektonskih zahvata koje je moguće realizovati na području grada. On je istakao da je „Prostor“ u inicijalnoj fazi izrade za realizaciju manjih zahvata na prostoru u blizini tvrđave Kastelu, ali i  nastavka ranije započetih projekata.

Studenti pokazali šta mogu volja i znanje

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: