Premijerno prikazana serija Nikole Kolje Pejakovića “Advokado”

Nekoliko epizoda serije „Advokado“ premijerno je prikazano na 11. Festivalu drama i serija FEDIS.

U pitanju je sitkom u režiji Nikole Pejakovića Kolje i Saše Hajdukovića, a po scenariju Pejakovića. Djelo je rađeno u produkciji RTS-a i Bosonoga produkcije.
Glavne uloge tumače Ljubomir Bandović, Nikola Pejaković Kolja, Branka Katić, Mira Banjac, Jasna Đuričić i Mirjana Karanović.
„Advokado“ prati neobične situacije dva centralna lika – Brane i Belog koji, u potrazi za boljim životom, upadaju u nepredviđene okolnosti prožete apsurdom i humorom. U fokusu priče je vrijeme ludih promjena, kriza morala i društvene norme sa kojima se protagonisti često nevješto nose.
„Humor je odraz stanja jednog naroda, odraz njegovih najvećih problema i radosti.

Baš iz tog razloga serija ‘Advokado’ cilja na sve stanovnike ovog podneblja kao i na neprestanu borbu običnog čovjeka da nešto konkretno promijeni u svom životu“, rekao je Nikola Pejaković Kolja, glumac i scenarista.

Ono što je sasvim sigurno – riječ je o nesvakidašnjoj seriji koja će donijeti osvježenje na male ekrane.

„Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da premijerno prikažemo seriju ‘Advokado’ na FEDIS festivalu. Pred nama je bio veliki izazov, ali smo uvijek težili da stvaramo nekonvencionalne stvari, što je publika znala da prepozna“, rekla je Brankica Janković, producentkinja serije.

Serija sadrži pomjeren i drzak humor koji nikoga ne štedi, u šta će gledaoci RTS-a moći da se uvjere već od 15.11, kada će se početi sa emitovanjem serije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: