Premijera „Urnebesne tragedije“ u Narodnom pozorištu Republike Srpske

Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske najavljuju premijerno izvođenje predstave „Urnebesne tragedije“ Dušana Kovačevića, a u režiji Jagoša Markovića.
Glumačku podjelu čine: Nikolina friganović, Željko Erkić, Petar Vasiljević, Nela Mihailović, Aleksandar Vučković, Sandra Bugarski, Branko Vidaković, Ljubiša Savanović i Marija Nedeljkov.
Ova predstava je prva koprodukcija Narodnog pozorišta Republike Srpske i Narodnog pozorišta u Beogradu i jedan je od rezultata Sporazuma o saradnji između dviju pozorišnih kuća, koji je potpisan 9. februara 2022. godine.
Autorski tim, uz pisca i  reditelja, čine: Molina Udovički Fotez, dramaturškinja, Matija Vučićević, scenograf, Bojana Nikitović, kostimografkinja, dr Ljiljana Mrkić Popović, scenski govor. Knežić je podsjetila da je za izbor muzike takođe bio zadužen Jagoš Marković, kao i da je sponzor predstave kompanija M:tel.
 „Svima nama su ovih dana osjećanja izmiješana, s jedne strane tu je radost zbog uspješne realizacije ovog projekta, a s druge tu je ogromna tišina zbog dešavanja do kojih je došlo u Srbiji. Međutim, kao što su mnogi umjetnici rekli, umjetnost je takva da progovara u najtežim momentima. Izuzetna mi je čast što su naši glumci imali priliku da budu dio ovog projekta i ovoj predstavi želim dug život“ rekla je Dijana Grbić, v. d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske izjavila:
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: