Premijera filma Čuvari formule 31. oktobra

U utorak, 31. oktobra u 20 časova u Cineplexxu Palas, održaće se banjalučka premijera filma Čuvari formule. Premijeri će prisustvovati reditelj, producent i glumac Dragan Bjelogrlić i glumci Alisa Radaković, Maja Čampar, Jovan Jovanović, Ognjen Mićović i Alexis Manenti.

Film Čuvari formule prati grupu naučnika u Institutu Vinča, koja u jeku hladnoratovske krize sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na liječenje u Kliniku Kiri u Parizu.

Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. Iako je profesor Mate cijeli svoj život posvetio borbi protiv nuklearnog naoružanja i duboko prezire projekat na kojem su radili jugoslovenski naučnici, on predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvjesna intervencija zamjene koštane srži ozračenih pacijenata. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

Film je rađen po romanu “Slučaj Vinča” Gorana Milašinovića.

Film Čuvari formule je na redovnom repertoaru od 1. novembra u 17:45, 19:00, 20:00, 21:00, 22:20.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI