Premijer liga BiH u rukometu startuje sa 17 klubova

Premijer liga BiH za rukometaše u predstojećoj sezoni imaće 17 klubova. To znači da je status u elitnom društvu zadržala Slavija, a da su novi članovi Drina iz Zvornika, Iskra iz Bugojna i tuzlanska Sloboda.

Ovo je jednoglasna odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH koju je podržalo 19 klubova od ukupno 29 (muški i ženski) koji igraju Premijer ligu, na nastavku sjednice koja je održana u Doboju.
Ovo je pobjeda rukometa i drago mi je što su i klubovi prisustvovali sjednici i bili su za broj učesnika u Ligi i da ona treba da počne po našoj ranijoj odluci – riječi su Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza BiH.
Rukometaši startuju 14. septembra, a u prvom kolu sastaju se: Drina – Vogošća, Lokomotiva – Izviđač, Sloga Doboj – Konjuh, Slavija – Bosna, Leotar – Maglaj, Goražde – Sloboda, Iskra – Zrinjski i Borac m:tel – Gralanica, slobodna je Sloga iz Gornjeg Vakufa.
Prvenstvo za rukometašice počinje 21.septembra, parovi prvog kola: Hadžići – Borac, Izviđač – Krivaja, Mira – Katarina, Zrinjski – Goražde, Grude – Jedinstvo Brčko i Jedinstvo Tuzla – Dubica.

Na sjednici Upravnog odbora ukinuta je kazna treneru Lokomotive Žikici Milosavljeviću. Na kraju treba reći da sjednici nisu prisustvovali delegati hrvatskog naroda. Isti su dan prije sjednice poslali dopis da neće učestvovati u radu sjednice, a bili su dužni da to učine 48 časova prije sjednice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI