Predstava “Što te nema” otvorila novu sezonu u Narodnom pozorištu RS

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava „Što te nema“ autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

 

Premijerom predstave „Što te nema“ obilježen je 89. rođendan Pozorišta, i početak nove 90. pozorišne sezone. Uoči odigravanja predstave, po odluci Umjetničkog savjeta NPRS, dodijeljene su nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u prethodnoj pozorišnoj sezoni. Za najbolju predstavu proglašena je predstava „Zločin i kazna“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Dušana Petrovića.

Za najbolju glumicu proglašena je Anja Ilić (za ulogu Anjesa u predstavi „Škola za žene“, i ulogu Medi u predstavi „Kako zasmijati Boga“). Za najboljeg glumca proglašen je Željko Stjepanović (za ulogu Arnolf u predstavi „Škola za žene“, za ulogu Lužin u predstavi „Zločin i kazna“, i za ulogu Puljo u komadu „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: