Predstava “Moj muž” na otvaranju festivala “ZAPLET 13”

Izvođenjem predstave MOJ MUŽ Jugoslovenskog dramskog pozorišta počeoje trinaesti Međunarodni festival glumca ZAPLET u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac. Ovo je prva od pet predstava u takmičarskoj selekciji festivala. Za glumicu večeri u predstavi MOJ MUŽ, po glasovima publike, proglašena je Sanja Marković.

Prije predstave otvorena je i izložba GUŽVANjE banjalučke slikarke Vesne Antešević u holu pozorišta kao dio pratećeg programa festivala. Festival je otvorio Nebojša Đurić, matematičar iz Banjaluke i nastavio tradiciju po kojoj festival otvaraju mladi ljudi koji su u polju svog radapostigli izuzetne rezultate. Nebojša Đurić je Teslićanin, koji živi i radi u Banjaluci, a široj javnosti je poznat po tome što je riješio matematički problem star više od četrdeset godina.

U utorak 26.10. na festivalu će biti izvedena predstava APLIKACIJAVOLAND u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta. Nakon predstave i okruglog stola od 22 časa u programu RAZGOVOR SA Glumcima predstaviće se prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske Nikolina Friganović. Sutra je na programu predstava ENIGMATSKE VARIJACIJE Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, a u programu RAZGOVOR SA GLUMCIMA JE Nele Karajlić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: