Predstava Karolina Nojber na dva festivala

„KAROLINA NOJBER“, predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske, do kraja ove pozorišne sezone biće odigrana na dva značajna teatarska festivala.

Autor teksta je istaknuti dramski pisac Nebojša Romčević, zastupljen, prije ove drame, i dramskim komadima Sile u vazduhu, Krivica i Otac i sin (Dečja posla), od kojih su posljednja dva i danas na repertoaru našeg Pozorišta. Adaptaciju i režiju drame „Karolina Nojber“, premijerno izvedene u Narodnom pozorištu Republike Srpske 4. juna 2018. godine,  potpisuje Kokan Mladenović. „Karolina Nojber“ je peta predstava koju je ovaj potvrđeni, svestrani pozorišni stvaralac postavio na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

 

u aktuelnoj podjeli su glumci Zlatan Vidović, Maja Vujanović, Nataša Ivančević, Goran Jokić, Miljka Brđanin, Anja Ilić, Đorđe Marković, Nataša Perić, Aleksandar Stojković i Boris Šavija.

„Karolina Nojber“ uvrštena je u takmičarsku selekciju 64. Sterijinog pozorja u Novom Sadu (30. maja) kao i u zvaničnu selekciju 38. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu (4. jula), što predstavlja svojevrsno priznanje autorima i ansamblu predstave.

Pogledajte „karolinu nojber“ 24. maja u narodnom pozorištu republike srpske i uvjerite se u vrijednosti ove predstave, koje je svrstavaju u red najboljih pozorišnih ostvarenja u proteklih godinu dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: