Predložen pritvor Srećku Trifkoviću

Republičko tužilaštvo predložilo je pritvor Srećku Trifkoviću sa Pala, koji je osumnjičen za ubistvo Banjalučana Damira Ostojića zvanog Šijan i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić iz Banjaluke.

Kako javlja novinar “Nezavisnih” na danas je i ročište na kojem će Okuružni sud Banjaluka odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora.

Trifković je juče predat Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Njega su dan ranije uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Trifković je bio na kriminalističkoj obradi u prostorijama Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet.

Njega, kako saznajemo, terete da je organizovao zločin, a njemu su lisice na ruke stavili pripadnici MUP-a Zeničko-Dobojskog kantona odmah po izlasku iz pritvora u kome je bio u zeničkom zatvoru zbog povezivanja s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine u blizini svoje kuće kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u banjalučkoj Kozarskoj ulici.

Tada je teško povrijeđena njegova supruga Sandra Jošić (40) koja je zadobila više prostrelnih rana.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: